Personlig assistans

Personlig Assistans

Varför ska du välja oss?

1. Du får personlig assistans av hög kvalitet. Våra ledord är omtanke, medverkan och kvalitet.

2. Du är med och väljer dina egna assistenter. Allt för att du som assistansberättigad ska känna dig trygg.

3. Du får en egen kontaktperson, kundansvarig. Kundansvarige hjälper dig med alla frågor som rör din assistans, bl.a planering av utförandet, budget. Du har en HR parter att tillgå i rekryteringsprocesser och vid fortbildning av assistenter.

4. Humlan assistans sköter det administrativa åt dig såsom lönehantering, bokföring samt anvisar kontakt och bistår vid juridiska frågor. Allt för att du som kund ska ha full kontroll men samtidigt slippa ha det praktiska ansvaret.

Kundansvarig

Kundansvarig, som hjälper och stöttar dig i frågor kring din assistans finns alltid till hand. Träffa oss på ett hembesök – vi hjälper till med ansökningar, myndighetskontakter och tar hand om allt pappersarbete.

Assistenterna

Att vara personlig assistent innebär att hjälpa den enskilde att realisera de göromål personen skulle vilja utföra, men på grund av sin funktionsnedsättning inte på egen hand kan utföra. Det finns saker som den enskilde klarar av att på egen hand utföra och dessa ingår inte i assistansen. I och med detta kan assistenetens arbete vara väldigt varierande, precis som den enskildes behov.Det är därför viktigt att assistenterna är lyhörda och lyssnar på den enskilde för att assistansen ska utföras på bästa möjliga sätt.

I de fall barn har ett assistansbehov kan personer inom barnets familj anställas, alternativt externa personliga assistenter som är rekryterade i nära samråd med familjen.

Våra personliga assistenter jobbar med hjärtat, är lyhörda och flexibla. Eftersom många brukare är
beroende av sin assistent så utgör assistenten grunden för vår verksamhet. Vi jobbar systematiskt med
utbildning och utveckling av våra assistenter. Vår verksamhet är baserat på ett individfokuserat
arbetssätt, vilket innebär att vi erbjuder dig assistans på dina villkor, ditt hem är din borg!

Anhöriga

För många assistansanvändare kan det vara en trygghet med möjligheten att ha en anhörig som sina personliga assistent. Det kan vara en förälder, ett syskon, barn eller annan släkting. Kontakta oss så berättar vi mer.

Vi ser fram emot att få bistå just Dig!